Ontmoet het STAS Care & Connect Team

Tags:
People STAS people
Ontmoet het STAS Care & Connect Team

Leden van links naar rechts: Stefanie Silverans - Delphine Ornelis - Bram De Wolf - Dietrich Vandekerkhove

Het team bestaat uit vrijwilligers van verschillende departementen die zich geroepen voelen om zich in te zetten voor de STAS medewerkers. Hun doel? De collega’s bewuster maken over wellbeing in de brede zin van het woord, hen aanmoedigen zichzelf vragen te stellen en hen tot inzichten te brengen. Bijkomend denkt het team ook na over hoe de STAS collega’s meer verbonden kunnen raken met elkaar. Binnen dit opzet werd het Care & Connect Team geboren.

Wat doet het Care & Connect Team?

Het team deed intern een bevraging om beter te weten te komen welke zaken er spelen bij de medewerkers. Aan de hand hiervan werd een actieplan opgemaakt dat uit 3 grote pijlers bestaat:

 1. Rookstop

  Uit de wellbeing-bevraging bleek dat een aantal medewerkers wensen te stoppen met roken. Gezien dit op lange termijn kan zorgen voor minder kans op hartaandoeningen, longkanker, luchtweginfecties... en meer longcapaciteit, gezonder longweefsel, betere mentale gezondheid,... kon het team de kans niet laten liggen om hier op in te zetten. Vanaf september start een rookstop begeleidingsprogramma voor diegenen die wensen deel te nemen. Zo helpen wij onze collega’s richting een langdurige gezonde levenstijl.
   
 2. Ergonomie

  Uit onderzoek blijkt dat 8 op 10 Belgen ooit last zullen ervaren van rugpijn. Bram De Wolf, gezondheid/veiligheidsexpert bij STAS, gaf daarom een opleiding over ergonomie waarbij hij het had over de inrichting van het kantoor, lichtinval, telewerken, stress, pauzes en zelfs ergonomie in de wagen. Nu de opleiding achter de rug is, zal Bram ook nog eens persoonlijk langsgaan bij de STAS medewerkers om hen te helpen de perfecte opstelling te verwezenlijken en persoonlijke tips te geven. Verder op de planning: een learning sessie over stretch@your desk en start-your-day exercises met opwarmingsoefeningen om de bloeddoorstroming op gang te brengen en het lichaam en de hersenen wakker te schudden.
   
 3. Water

  Het drinken van water heeft vele voordelen: je verbrandt meer vet, gifstoffen verlaten sneller je lichaam, je blijft gehydrateerd, het stilt je hongergevoel, het houdt je huid gezond... Redenen genoeg  om te zorgen dat je dagelijks 1,5 - 2 liter drinkt.

  Ook hier zet het team op in. Hoe? Door op tactische plaatsen in de kantoren en de werkruimtes drinkfonteintjes en waterkoelers te plaatsen. Daarnaast heeft ook elke STAS medewerker een Dopper-drinkfles gekregen bij opstart. Deze sporen de medewerkers aan om meer water te drinken én reduceren we het éénmalig gebruik van plastic. Een echte win-win situatie! Daarnaast organiseerde het team in de week van 23 augustus 2021 de STAS Water Week. Zo gaf het team tips om meer water te drinken, meer info over de effecten van thee drinken en sloten we de week af met een traktatie van lekker water met een smaakje.

Het verbinden van de medewerkers

Los van de 3 voorgaande pijlers, zet het team zich continue in om de connectie tussen de medewerkers - over alle departementen heen - te versterken. Zo organiseerde het team onder andere de Move-in-May-Challenge, een STAS Lunch Walk en een STAS Bootcamp. De bootcamp ging door onder begeleiding van Karen Pollefeyt, Master coach bij Beweegpunt Izegem. De medewerkers werden een uur lang aangemoedigd via een combinatie van kracht en CORE oefeningen. De hartslagen gingen instant de lucht in en die extra calorieën van de kantoortraktaatjes verdwenen als sneeuw voor de zon.

Wist je dat we bij STAS naast het Team Care & Connect ook een team hebben die zich inzet op duurzaamheid? Lees hier het artikel over Team Sustainability.

Blijf je graag op de hoogte van wat er bij STAS gebeurt?
Schrijf je dan als de bliksem in voor onze nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
arrow-left settings