Het meeloopschot garandeert een volledig geloste zelflosser

dinsdag 25 juni 2019

Het manueel, elektrisch of hydraulisch meeloopschot zorgt ervoor dat de lading volledig gelost wordt uit uw zelflosser. Hoe werkt dit? Wanneer het vloersysteem beweegt, dan zullen zowel het vloerkleed als het meeloopschot zelf door de wrijving meebewegen. Aangezien alles mee schuift naar achteren, blijft de zelflosser na het lossen proper achter. Zelfs de kleinste delen van de lading zullen hierdoor gelost zijn.

Een manueel, elektrisch of een hydraulisch meeloopschot

De keuze voor een zelflosser is aan u: een manueel (met of zonder borstels), een elektrisch of een hydraulisch meeloopschot? In het geval van een elektrisch of een hydraulisch meeloopschot, zal u bovendien vlugger terug op weg zijn, aangezien het meeloopschot zijn positie voorin de trailer sneller terug inneemt.

Benieuwd welke uitvoering het meest geschikt is voor uw noden? Download dan nu de pdf, van de verschillende uitvoeringen van het meeloopschot, om alles in detail te bekijken.

Het meeloopschot gebruiken in 5 stappen

Het meeloopschot en het vloerkleed zijn te bereiken via de opendraaiende achterdeuren of via de hydraulisch bediende klepdeur van uw zelflosser. Hoe gebruikt u het meeloopschot?

  1. Maak de elastieken los die het meeloopschot vergrendelen.
  2. Maak het vloerkleed los van het meeloopschot en spreid het zover mogelijk over de laadvloer.
  3. Zorg ervoor dat de looprails van het meeloopschot aan de beide zijwanden van de oplegger vrij zijn, over de gehele lengte van de oplegger.
  4. Controleer of de linker en rechter eindstops van het meeloopschot gemonteerd zijn in de looprails.
  5. Controleer na het laden van de oplegger of voldoende materiaal op het vloerkleed gestort is. Dit om zeker te zijn dat het vloerkleed voldoende tegen de laadvloer gedrukt wordt, waardoor de lading niet onder het vloerkleed of achter het meeloopschot kan terecht komen.

Bediening na het lossen van de zelflosser

Duw bij de manuele versie, na het lossen, het meeloopschot en het vloerkleed opnieuw naar de voorzijde van de oplegger. Maak als volgt beide opnieuw correct vast met de elastieken.
Bij een elektrische of hydraulische uitvoering wordt het meeloopschot automatisch teruggetrokken bij het gebruik van de afstandsbediening.

Wenst u nog meer informatie te verkrijgen? Contacteer dan nu uw toegewezen verdeler!


Dealers

Brochure

Chat

Op de hoogte blijven van onze updates en promoties?

Inschrijven