TIPS & TRICKS - bovenrail onderhouden

maandag 10 april 2017


Op tijd en stond je bovenrail onderhouden en nakijken, heeft tal van voordelen. Hoe je dat moet doen en waarom ontdek je dankzij deze handige tips en tricks.

Hoe werkt het?

De rolwagens van het meeloopschot van je moving floor trailer zijn voorzien van een stootblok om restlading uit de bovenrail te duwen. Door de aanwezigheid van stootblokken wordt het vlotte rollen van de rolwagen bevorderd. Om te vermijden dat de rolwagens vastlopen, dien je de rail wel schoon te houden. Als je dit niet doet, kan het meeloopschot vast komen te zitten en in het ergste geval kan de bovenrand hierdoor beschadigd geraken.

TIPS
1/ Maak de bovenrail schoon na elk transport, zeker bij stoffige ladingen
De bovenrail reinigen na elke losbeurt is een must wanneer je stoffige goederen vervoert. Het fijne stof dat in de bovenrail achterblijft kan namelijk tussen de lagers van de rolwagens terechtkomen. Op termijn leidt dit tot de blokkering van de rolwagens en finaal tot de beschadiging van de bovenrand.

2/ Onderhoud je bovenrail 2 x per week
Door de bovenrail twee maal per week te onderhouden, blijft je voertuig langer in topvorm. Blaas de rail bij voorkeur schoon met een luchtdrukpistool (zie foto). Je verwijdert zo niet alleen ladingresten en stofdeeltjes, maar op langere termijn vermijd je ook kosten door geblokkeerde rolwagentjes of beschadigde bovenranden.

3/ Controleer je rolwagens
Regelmatig de rolwagentjes van je meeloopschot eens grondig nakijken, is een goede gewoonte. Dit kan visueel, maar je kan de staat van je rolwagens ook eenvoudig checken door het meeloopschot even te laten lopen. Voel je grote weerstand? Controleer je rolwagens dan even en vervang ze indien nodig.

DOWNLOAD HIER DE PDF


Dealers

Brochure

Chat

Op de hoogte blijven van onze updates en promoties?

Inschrijven