Het meeloopschot garandeert een volledig geloste zelflosser

Tags:
Zelflossers Recyclage Agro
Het meeloopschot garandeert een volledig geloste zelflosser

Het manueel, elektrisch of hydraulisch meeloopschot zorgt ervoor dat de lading volledig gelost wordt uit jouw zelflosser.


Maar hoe werkt het meeloopschot?

Wanneer het vloersysteem beweegt, dan zullen zowel het vloerkleed als het meeloopschot zelf door de wrijving meebewegen. Aangezien alles mee schuift naar achteren, blijft de zelflosser na het lossen proper achter. Zelfs de kleinste delen van de lading zullen hierdoor gelost zijn.

Een manueel, elektrisch of hydraulisch meeloopschot

De keuze voor het meeloopschot is aan u:

  • Een manueel (met of zonder borstels) meeloopschot
  • Een elektrisch meeloopschot
  • Een hydraulisch meeloopschot

Kies je een elektrisch of hydraulisch meeloopschot, dan ben je sneller terug op weg. Je bespaart namelijk tijd doordat het meeloopschot automatisch terugkeert naar zijn positie voorin de trailer. Binnen het aanbod van STAS is er mogelijkheid te opteren voor een standaard manueel meeloopschot met borstels met een stevige demonteerbare stalen ophanging. Je kan ook opteren voor een lightversie zonder borstels met een eenvoudige maar efficiënte ophanging. In het segment van elektrische & hydraulische meeloopschotten kan er geopteerd worden voor een standaard of een iets zwaarder heavy-duty zeildoek.

Het meeloopschot gebruiken in 4 stappen

Hoe gebruik je het meeloopschot?

  1. Maak de elastieken los die het meeloopschot vergrendelen.
  2. Maak indien nodig het vloerkleed los van het meeloopschot en spreid het zover mogelijk over de laadvloer.
  3. Controleer of de looprails vrij zijn. Bekijk hier hoe je best je bovenrails onderhoudt.
  4. Controleer na het laden van de oplegger of voldoende materiaal op het vloerkleed gestort is. Het vloerkleed moet voldoende tegen de laadvloer gedrukt wordt, zodat het meeloopschot vlot meegetrokken wordt met de lading.

Bediening na het lossen van de zelflosser

Na het lossen met de manuele versie, haak je het vloerkleed opnieuw vast aan het meeloopschot en duw je het meeloopschot en het vloerkleed opnieuw naar de voorkant van de oplegger. Maak daarna beide elastieken opnieuw vast. Heb je een elektrische of hydraulische uitvoering? Dan bedien je het meeloopschot aan de hand van je afstandsbediening.

Het meeloopschot en het vloerkleed zijn bereikbaar via de achterdeuren van de zelflosser, of indien je erover beschikt, via de servicedeur in het kopschot. Zo kan je ook achter het meeloopschot om het meeloopschot en de looprails te onderhouden.

Welke uitvoering is het meest geschikt voor jouw noden?

Download de PDF met daarin verschillende uitvoeringen van het meeloopschot om alles in detail te bekijken.

Of contacteer via de dealer finder hieronder jouw dichtsbijzijnde STAS dealer:

Vind jouw dealer
A illustration of a character holding an ipad