Over STAS

Drie generaties STAS

Wist je dat de naam STAS eigenlijk afkomstig is van het kleine dorpje Stasegem? Dat is de plaats waar alles begon begin de 20ste eeuw. Maar laten we teruggaan naar het jaar 1899 waar we Jan Heyse ontmoeten, smid in Aarsele met 2 zonen: Urbain en Leon Heyse. In 1934 verhuizen ze naar Stasegem waar ze paarden beslaan en wielen van karren herstellen. Naarmate de tijd verstrijkt en de transportsector overschakelde van paardentransport naar gemotoriseerde voertuigen, gingen de broers mee met hun tijd en schakelden over op het maken van aanhangwagens. De ambitieuze broers bleven hun gamma vernieuwen en begonnen met de productie van landbouwvoertuigen en produceerden de allereerste STAS trailers.

In de jaren ‘60 nemen Willy Heyse en zijn echtgenote Lydie het bedrijf over en in 1974 verhuizen ze het bedrijf naar Waregem zodat ze de nodige ruimte krijgen om te groeien. Tot op vandaag is de hoofdzetel van STAS in Waregem gevestigd, begin 2023 verhuisde STAS naar het gloednieuwe gebouw aan de afrit van de E17 in Waregem. STAS begon met de productie van aluminium opleggers en diversifieerde het STAS-gamma door opleggers op maat te produceren. Hier werden de eerste stappen gezet in het integreren van geautomatiseerde machines in het productieproces.

Rond de jaren '90 specialiseerde hun zoon, Francis Heyse, zich in kippers en zelflossers. Het dealernetwerk werd uitgebreid tot meer dan 40 gecertificeerde STAS-dealers in meer dan 20 Europese landen. De productie werd aanzienlijk opgedreven dankzij automatisering zonder afbreuk te doen aan gedegen vakmanschap en uitmuntende productkwaliteit. Het ontwerp van de STAS-trailers werd verder verfijnd om uit te blinken in design en gebruikscomfort.

STAS, een familiebedrijf van de derde generatie, produceert momenteel stalen en aluminium kippers en zelflossers in 4 fabrieken: Waregem (België), Doornik (België), Freudenberg (Duitsland) en Medías (Roemenië). Deze fabrieken bieden werk aan ruim 500 werknemers en produceren jaarlijks gemiddeld 1.800 kippers en 900 zelflossers.

Long-Term Pleasure

De geschiedenis van STAS weerspiegelt een aanzienlijke groei, maar onderstreept ook de baseline: ‘Long-Term Pleasure'. Het vat samen wat voor ons het belangrijkste is: duurzaamheid op het gebied van trailers, mensen en de planeet. STAS zet alles op alles om de meest duurzame kippers en zelflossers op de markt te maken én om de transportsector groen te maken op een duurzame manier waarbij onze mensen voorop staan.

People

STAS is een familiebedrijf en draagt familiewaarden hoog in het vaandel. Iedereen wordt met het nodige respect behandeld en elke situatie wordt benaderd met een positieve can-do attitude. Wij moedigen initiatief aan en streven naar efficiëntie. Wij waarderen de betrokkenheid van de werknemers en doen er alles aan om die te maximaliseren.

Bovendien is STAS geen gewoon bedrijf. Wij hebben een wendbare structuur om flexibel te zijn in een VUCA-wereld. STAS-medewerkers zijn experts in wat ze doen en verdienen autonomie en volledige beslissingsbevoegdheid in hun werk. Elke werknemer heeft zijn persoonlijke supporter die hen steunt en uitdaagt in hun werk en privéleven.

Ons uitgebreide dealernetwerk is nog een bewijs van het feit dat mensen centraal staan in de STAS bedrijfsstrategie. STAS zet zich in om een sterk en uitgebreid netwerk van dealers op te bouwen. Dit betekent dat elk Europees land waar STAS actief is, een eersteklas dealer heeft. Zij bieden onze klanten de allerbeste ondersteuning in hun eigen taal. Zo leveren wij service van wereldklasse aan onze klanten.

Mensen vormen het hart van STAS. Daarom geven wij hun de middelen zodat zij en STAS beiden kunnen bloeien.

Wil je meer weten? Bekijk de blogposts over het People-thema.

Product

STAS is een sterke en stabiele organisatie en een gevestigde marktspeler. Onze ingenieurs zijn gedreven om te werken aan de optimale sterk/lichte constructie van onze kippers en schuifvloertrailers. Terwijl zij het ontwerp perfectioneren dat zorgt voor een veilige en stabiele rijervaring voor iedereen die in aanraking komt met STAS trailers, perfectioneren zij ook de stabiliteit van de trailers tijdens het rijden en het lossen. Elke oplegger is uniek want er zijn talrijke gespecialiseerde opties beschikbaar om de oplegger te personaliseren naar jouw wensen, behoeften en type transport. Deze functionaliteiten verhogen de rentabiliteit én het plezier van elke rit.

STAS trailers staan bekend om hun hoge doorverkoopwaarde, omdat ze zeer duurzaam zijn en een langere levenscyclus hebben dan gebruikelijk.

Wil je meer weten? Bekijk onze product-gerelateerde blogposts.

Planet

Wij streven ernaar trailers te produceren met een zo lang mogelijke levensduur en deze op een duurzame manier te produceren. Ons uiteindelijke doel is om 's werelds meest duurzame kippers & zelflossers te produceren en daarmee een voorbeeld te stellen voor andere bedrijven. We kunnen onmogelijk al onze duurzaamheidsprojecten en ambities opnoemen in deze paragraaf, dus neem een kijkje in ons duurzaamheidsplan of onze planet blogposts.

Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Volg STAS op Facebook, Instagram, Youtube, TikTok of LinkedIn! Zo houden we je op de hoogte van ons nieuws en maak je kennis met de immer ambitieuze en gepassioneerde STAS medewerkers.