Hoe werkt een walking floor trailer?

Tags:
Product Zelflossers Recyclage Agro
Hoe werkt een walking floor trailer?

In de recyclage- en agrarische sector is het bulktransport van onverpakte goederen zoals huisvuil, hout of biomassa schering en inslag.

STAS maakt van elk transport een waar plezier. Daarbij legt het de focus op het verstrekken van comfort voor iedereen die in aanraking komt met de trailers. Dit geldt voor de chauffeur, die op ergonomische wijze alle functionaliteiten van de oplegger benutten, maar ook voor de transporteur, die met een gerust hart zijn robuuste en betrouwbare STAS-trailers de baan op stuurt. De zelflossers van STAS, ook wel walking floor trailers of moving floors genoemd, combineren voor u, maar ook voor iedereen op hun pad, het nuttige met het aangename. Maar hoe werkt zo’n zelflosser dan?

Het plezier van een walking floor trailer

Met een zelflosser is het vervoeren van bulk of grote hoeveelheden verpakte goederen zoals paletten of papierrollen een kinderspel. Eens de trailer geladen is, beschermt de bache de payload tegen alle weersomstandigheden. Het lossen van een zelflosser gaat letterlijk vanzelf. De hydraulisch aangestuurd vloer (walking floor of moving floor) werkt de lading naar buiten terwijl de chauffeur dit vanop veilige afstand controleert.

De werking van een walking floor trailer

Het walking floor systeem bestaat uit drie groepen van meerdere vloerlatten. Het totale aantal vloerlatten zal dus telkens een veelvoud van drie zijn, met 21 als gevestigde standaard. Bij het lossen van de lading zal telkens de volledige vloer naar achter bewegen. Deze eerste “slag” zorgt ervoor dat het achterste deel van de lading uit de zelflosser valt. Daarna trekken de latten van elke groep zich in drie extra slagen (dus om de beurt) terug. Omdat bij het terugtrekken telkens twee derde van de vloer blijft stilstaan, blijft de lading tijdens deze drie slagen liggen. Daarna is het systeem terug bij af en zal het een volgend deel van de lading naar buiten stoten.

In onderstaande video zie je de werking van een walking floor trailer in actie:  

Drive units

Een STAS zelflosser kan uitgeleverd worden met een Cargo Floor of een Hallco drive unit. Beide systemen worden hydraulisch aangedreven en beschikken over een elektronische sturing die ook bediend kan worden met een afstandsbediening. De Cargo Floor drive unit is het meest gekende systeem in Europa. Zowel chauffeurs als servicepunten kennen dit systeem intussen door en door en Cargo Floor geniet een goede reputatie. Hallco is dan weer een nieuwe speler op de Europese markt, maar hoeft zeker niet onder te doen voor het Cargo Floor systeem. Hallco is namelijk al jaren marktleider op het Amerikaanse continent. Het Hallco systeem heeft een zeer intuïtieve bediening en is modulair opgebouwd. De hydraulische leidingen en slangen zijn logisch geplaatst waardoor het systeem minder snel oververhit raakt, en de onderkant van het vloersysteem is goed afgesloten waardoor er minder spatwater tussen de vloerlatten geraakt.

Aantal latten op uw walking floor trailer

Naast de standaard 21 latten kan de zelflosser ook uitgerust worden met 15 of 24 latten. Dit is het geval bij zowel een Cargo Floor als bij een Hallco drive unit. Waarbij minder (maar stevigere) latten gebruikt worden bij het zwaardere transport (bv. schroot) en meer latten voor een fijnere payload. Met verschillende vormen van latten wordt er nog fijner afgestemd voor het perfect lossen van uw product. Om ook het laatste restje lading vlot uit de moving floor te krijgen, wordt een meeloopschot gemonteerd. Deze extra wand beweegt mee met de lading en geeft het laatste deel van de lading een extra duwtje. Op die manier verliest de chauffeur geen tijd met vegen en begint hij meteen met het transport van de volgende lading.

STAS is actief in elke sector

STAS produceert voor elke sector een passend voertuig. Zo zijn er de Biostar en de Farmstar die bulktransport in de agrarische sector, respectievelijk voor licht en zwaar transport, tot een plezier verheven. In de recyclagesector vult de Ecostar deze posities in. Indien je meer wenst te weten over de verschillende zelflossers, aangepast aan uw wensen dankzij de gespecialiseerde opties, neem dan zeker een kijkje op onze optiepagina.

 Of contacteer jouw dealer via de dealer finder:

Vind jouw dealer
A illustration of a character holding an ipad