Gedeelde verantwoordelijkheid voor de volgende generaties

Sinds de oprichting van STAS is het gemeenschappelijke doel altijd geweest om te werken aan de meest duurzame kippers en moving floor trailers en daarmee aan een duurzame transportsector verwezenlijken. Het gaat om duurzaamheid in elke zin van het woord. Wij willen dat onze klanten op lange termijn tevreden zijn met ons product en dat het productieproces zo schoon mogelijk is. Zo zijn we als eerste in Europa overgestapt op het bouwen van opleggers met gerecycleerd aluminium en werken we actief aan een zero-waste proces. Daarnaast staat people altijd centraal in wat we doen. Onze relaties met verdelers, leveranciers, onze eigen medewerkers en onze klanten worden op een duurzame manier opgebouwd en ondersteund door familie gedreven waarden. Deze relaties zijn bedoeld om langdurige relaties te zijn. Tot slot hebben onze fabrieken een grote impact op onze ecologische voetafdruk. Wij streven ernaar onze CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen en uiteindelijk klimaatneutraal te worden.

Naar beneden scrollen
Sustainable relationships

People

65% vooruitgang

Duurzame relaties en werkomgevingen bouwen

Meer informatie
Sustainable tippers

Product

30% vooruitgang

Het bouwen van de meest duurzame kippers & moving floor trailers op de markt

Meer informatie
Sustainable tippers

Plant

30% vooruitgang

We zetten alles in beweging om CO2-neutraal te worden

Meer informatie

Volg ons op onze reis naar 's werelds meest duurzame kipper & walking floor trailers

 • 2018: nulmeting CO2-uitstoot

  Het jaar 2018 dient als nulmeting voor de CO2-uitstoot. Dit is een referentiepunt voor waar we staan en waar we in de toekomst naartoe willen.

 • STAS Factory Doornik wint ‘Factory of the Future’ award

  Deze award wordt uitgereikt aan fabrieken die 7 cruciale transformaties hebben ondergaan om een fabriek van de toekomst te worden. STAS Factory Doornik ging de uitdaging aan en behaalde de overwinning. Lees de volledige blogpost hier.

  View image
 • Lancering van STAS planet

  Een derde pijler werd toegevoegd aan de bedrijfsstrategie van STAS, naast de reeds bestaande pijlers People en Product. Samen vormen deze pijlers de ruggengraat van de organisatie. Bij het nemen van beslissingen wordt de impact op elk van de pijlers zorgvuldig afgewogen. Alle drie de pijlers zijn even belangrijk.

 • Team Sustainability

  Team Sustainability is opgericht om STAS Planet op de kaart te zetten. Enthousiaste medewerkers die vastbesloten zijn om impact te maken, zetten zich in om duurzaamheid op de agenda te krijgen en een breder draagvlak te vinden binnen het bedrijf. Maak hier kennis met Team Sustainability.

  View image
 • Zonnepanelen bij STAS Factory Waregem

  STAS Factory Waregem installeert zonnepanelen die tot 1/3de van alle gebruikte elektriciteit vervangen door groene energie. Lees meer over de zonnepanelen bij STAS Factory Waregem.

  View image
 • 5S programma

  Het 5S-proces is een hulpmiddel om je werkplek te optimaliseren naargelang de manier waarop je ze gebruikt. Dankzij dit programma hebben we onze fabriek veiliger, schoner en efficiënter gemaakt. De productiviteit steeg aanzienlijk en het moreel van de werknemers schoot omhoog. Lees meer over 5S.

 • Factory of the Future 2022 award voor beide Belgische fabrieken

  STAS Factory Waregem en STAS Factory Doornik hebben beiden de award voor Factory of the Future binnengehaald. Voor STAS Factory Tournai is dit de 2e keer dat we deze award in de wacht slepen. STAS Factory Tournai behaalde de award voor het eerst in 2019. Met de kennis die we toen hebben opgedaan, hebben we sterk geïnvesteerd in beide fabrieken en hen kunnen transformeren naar echte Factories of the future.

  View image
 • Afvalbeheer bij STAS

  Om onze verantwoordelijkheid naar onze planeet extra kracht bij te zetten hebben we tal van initiatieven opgezet om de ecologische voetafdruk van STAS in te perken. Binnen deze opzet was het voor ons evident om als een van de eerste projecten het afvalbeheer te bekijken om te zien waar we kunnen optimaliseren en idealiter de hoeveelheid afval te reduceren. Lees er hier meer over.

  View image
 • 25% reductie in CO2-uitstoot

  STAS realiseert een vermindering van de CO2-uitstoot met 25%. Dit is een tussentijdse doelstelling die STAS wil bereiken op weg naar de 40% reductie in 2027. Deze doelstelling geldt voor alle STAS-locaties afzonderlijk.

 • Zonnepanelen op alle STAS fabrieken

  De drie andere STAS fabrieken installeren zonnepanelen die het gebruik van energie van het net verminderen en vervangen door duurzame zonne-energie.

 • 2027: 40% reductie in CO2-uitstoot

  Tegen 2027 realiseert STAS de doelstelling om de CO2-uitstoot met 40% te verminderen ten opzichte van de nulmeting van 2018.

 • 2027: Alle trailers zijn voor 95% recycleerbaar

  Alle STAS trailers, inclusief de kunststof onderdelen, zijn voor 95% recycleerbaar. Zodra een oplegger het einde van zijn levenscyclus heeft bereikt, kunnen de materialen ervan via het cradle-to-cradle-principe worden hergebruikt in nieuwe opleggers zonder afbreuk te doen aan de hoge kwaliteitsnormen.

‘s Werelds meest duurzame kippers & schuifvloertrailers

Team STAS voor een duurzame wereld

Lees meer over onze reis naar een duurzame STAS-wereld.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?