Het meeloopschot garandeert een volledig geloste zelflosser

Tags:
Zelflossers Recyclage Agro
Het meeloopschot garandeert een volledig geloste zelflosser

Het manueel, elektrisch of hydraulisch meeloopschot zorgt ervoor dat de lading volledig gelost wordt uit uw zelflosser.


maar hoe werkt dit nu precies?

Wanneer het vloersysteem beweegt, dan zullen zowel het vloerkleed als het meeloopschot zelf door de wrijving meebewegen. Aangezien alles mee schuift naar achteren, blijft de zelflosser na het lossen proper achter. Zelfs de kleinste delen van de lading zullen hierdoor gelost zijn.

Een manueel, elektrisch of een hydraulisch meeloopschot

De keuze voor het meeloopschot is aan u:

een manueel (met of zonder borstels), een elektrisch of een hydraulisch meeloopschot? In het geval van een elektrisch of een hydraulisch meeloopschot ben je sneller terug op weg, aangezien het meeloopschot zijn positie voorin de trailer automatisch terug inneemt.

Benieuwd welke uitvoering het meest geschikt is voor uw noden?

Download dan onderaan deze pagina de PDF met daarin verschillende uitvoeringen van het meeloopschot om alles in detail te bekijken.


Het meeloopschot gebruiken in 5 stappen

Het meeloopschot en het vloerkleed zijn te bereiken via de opendraaiende achterdeuren of via de hydraulisch bediende klepdeur van uw zelflosser.

Hoe gebruik je het meeloopschot?

  1. Maak de elastieken los die het meeloopschot vergrendelen.
  2. Maak het vloerkleed los van het meeloopschot en spreid het zover mogelijk over de laadvloer.
  3. Zorg ervoor dat de looprails van het meeloopschot aan de beide zijwanden van de oplegger vrij zijn, over de gehele lengte van de oplegger.
  4. Controleer of de linker en rechter eindstops van het meeloopschot gemonteerd zijn in de looprails.
  5. Controleer na het laden van de oplegger of voldoende materiaal op het vloerkleed gestort is. Dit om zeker te zijn dat het vloerkleed voldoende tegen de laadvloer gedrukt wordt, waardoor de lading niet onder het vloerkleed of achter het meeloopschot kan terecht komen.

Bediening na het lossen van de zelflosser

Duw bij de manuele versie, na het lossen, het meeloopschot en het vloerkleed opnieuw naar de voorzijde van de oplegger. Maak vervolgens beide elastieken opnieuw vast.
Bij een elektrische of hydraulische uitvoering wordt het meeloopschot automatisch teruggetrokken bij het gebruik van de afstandsbediening.

Verder kan je, indien je hierover beschikt, de achterkant van het meeloopschot bereiken langs de servicedeur in het kopschot. Zo kan je ook achter het meeloopschot om het meeloopschot en de bovenrail te onderhouden.

 

Wil je graag meer informatie?

Contacteer dan via de dealer finder hieronder jouw dichtsbijzijnde STAS dealer:

Vind jouw dealer
A illustration of a character holding an ipad

Download hier de PDF:

meeloopschotten_STAS_NL.pdf
arrow-left settings