Afdeksystemen

Tags:
Kippers Zelflossers Bouw Recyclage Agro
Afdeksystemen

Wanneer je op zoek bent naar een afdekzeil voor je zelflosser of kipper, ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben een breed scala aan mogelijkheden, van manuele tot hydraulische afdeksystemen, geschikt voor zowel zelflossers en kippers.

Ben je op zoek naar een daknet die je vracht drooghoudt? Dan kan je opteren voor het waterdicht manueel afdekzeil. Rij je veel korte ritten met veel laden en lossen? Een ééndelig hydraulisch daknet of tweedelig hydraulisch dakzeil is ideaal als je kortere ritten doet en dus vaak moet laden en lossen. De hydraulische afdeksystemen kunnen geopend en gesloten worden vanuit de cabine, waardoor de chauffeur niet elke keer hoeft uit te stappen en tot 10 minuten kan besparen bij elk laad- of losplaats. Bovendien kunnen hydraulische dekzeilen de lading aandrukken bij het sluiten wat een groot voordeel is bij afvaltransport.

Op zoek naar een elektrische bache? Dan is de Cramaro Overquick voor kipper of de Cramaro Overquick voor zelflosser iets voor jou. Deze zijn de favoriet bij veel chauffeurs gezien het gemakkelijk de lading overdekt en perfect werkt bij alle weersomstandigheden.

Ben je op zoek naar een lichtere optie of wil je wat geld besparen door te opteren voor een eenvoudigere oplossing? Dan is er het standaard zeil of het verder ontwikkelde snelkliksysteem voor zelflossers of het snelkliksysteem voor kippers. De snelkliksystemen zijn volledig gesloten en kunnen vanaf het loopvlak vastgezet worden, terwijl het standaard zeil nog met spanbanden aan de zijkant van het voertuig vastgezet moet worden.

Ook voor het transport van hout heeft STAS alles in huis. Het light hydraulisch afdekzeil is een lichtgewicht versie die speciaal ontworpen is voor houtafval. Je kan ook opteren voor het tweedelig hydraulisch daknet met dubbelwerkende hydraulische achterdeur die ideaal is voor alle soorten afvalmateriaal. Dit is een zeer duurzame optie, want hij is zeer goed gemaakt en versterkt voor een zo lang mogelijke levensduur.

Transporteer je zand? Dan is het zandnet wellicht iets voor jou. Dit systeem is lichter omdat het minder bogen heeft en een licht net in plaats van een zeil. Door zijn eenvoudige constructie, waardoor het een laag nettogewicht heeft, kan je meer payload vervoeren.

Speciaal voor de Ferrostar heeft STAS een manueel tweedelig daknet dat vanaf de grond geopend en gesloten kan worden door twee hendels. Hierdoor heb je geen loopvlak nodig. Het systeem heeft ook een lager eigengewicht waardoor je meer payload kan vervoeren.

Alle STAS zeilen zijn beschikbaar in 3 verschillende kwaliteiten. De standaard afdekzeilen zijn gemaakt van polyester en hebben een goede breek- en scheurweerstand. Deze dekzeilen zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, bezitten hoge lichtvastheid waardoor ze minder snel afkleuren en hebben een trage brandreactie. De Panama dekzeilen zijn een dikkere en zwaardere variant van het standaard afdekzeil. De Panama-zeilen worden gebruikt voor het maken van schuifzeilen en een hogere breek- en scheurweerstand heeft. Het sterkste type dekzeil dat STAS aanbiedt is de Carapax. Het bestaat uit een laag aramide en PVC, heeft een bijzonder hoge treksterkte en wordt aanbevolen voor ladingen die steen en takken bevatten.

Weet je niet zeker welke optie het beste aansluit bij jouw vracht en bij jou noden? Neem dan contact op met je lokale STAS dealer, zij begeleiden je graag naar de juiste optie.

Vind jouw dealer
A illustration of a character holding an ipad