De troeven van de pneumatische bumper uitgelicht

Tags:
Kippers Product Bouw Agro
De troeven van de pneumatische bumper uitgelicht

Vaak is het voor de chauffeur niet langer toegestaan om zijn truck te verlaten tijdens het laden en lossen. Ook is het in sommige situaties erg moeilijk om te lossen zonder schade op te lopen, dan denken we bijvoorbeeld aan het lossen in een asfaltmachine of  in een loskaai. Bijgevolg worden bepaalde handelingen meer en meer volledig automatisch of vanuit de cabine bestuurd in plaats van de handeling manueel uit te voeren aan de oplegger zelf.

Eén van die handelingen is het opklappen van de bumper tijdens het lossen. Onze automatisch opklapbare bumper is een ‘specialised option’ die wordt aangestuurd via een pneumatische cilinder. De cilinder zit verwerkt in een stevig aluminium omhulsel waarbij de bumper omhoog wordt getrokken door een dikke staalkabel. Deze constructie garandeert de perfecte combinatie tussen licht en sterk.

Vaak wordt er een knop ingebouwd in de cabine om de pneumatische bumper te bedienen, maar in principe is dit bij onze voertuigen helemaal niet nodig: Als de bumper staat ingesteld op “automatisch” komt de opklapbare bumper omhoog vanaf het moment dat de laadbak wordt gekipt. Extra gemakkelijk, want dan hoeft de chauffeur zelfs niet aan deze extra handeling te denken. Vanzelfsprekend kan je er als chauffeur er ook voor kiezen om de bumper los van het kippen te bedienen, zo kan iedere mogelijke situatie op een comfortabele manier worden afgehandeld. (Let er natuurlijk wel op dat de bijgeleverde veiligheidspinnen aangebracht zijn wanneer je weer de openbare weg op gaat.)

Op die manier draagt de pneumatisch opklapbare bumper ongetwijfeld bij tot een zorgeloze kipervaring: Making bulk transport... a pleasure.