Kwalitatieve baches die je trailer beschermen

Tags:
Kippers Product Zelflossers Bouw Recyclage Agro
Kwalitatieve baches die je trailer beschermen

STAS investeert voortdurend in de verbetering van het ontwerp en de kwaliteit van de zeilen op basis van gebruikerservaringen. Ladingverlies, gure weersomstandigheden, en zelfs diefstal: een dekzeil heeft meer dan ooit een beschermende functie. Kwaliteit is dan ook noodzakelijk. En jij kiest zelf hoever je daarin gaat. Je kan je trailer uitrusten met een dekzeil met standaard-, Panama- of Carapax-kwaliteit.


Standaard


Met de standaard B9000 kwaliteit haal je een heel kwalitatief dekzeil in huis. Het polyester zeil heeft een gewicht van 680 g/m2 en een goede breek- en scheurweerstand (respectievelijk 3000 N en 300 N). Het kan de meest extreme weersomstandigheden aan (-30 tot +70 °C), heeft een hoge lichtvastheid (7- 8) en een trage brandreactie (< 100 mm/min).

Panama


De Panama of B6000 zeilkwaliteit is wat dikker en zwaarder (900 g/m2). Het wordt ook gebruikt voor het maken van schuifzeilen in trailers. Meer verticale en horizontale draden zorgen voor een hogere breek- en scheurweerstand dan bij de standaardkwaliteit. Deze bedragen respectievelijk 4000 N en 600 N in de lengterichting en 4000 N en 500 N in de breedterichting. Op het vlak van temperatuurweerstand, lichtvastheid en brandreactie scoort het even goed als de standaardkwaliteit.

Carapax


Carapax is het sterkste type zeil. We bevelen het aan voor ladingen met puin en takken. Het zeil bestaat uit een laag aramide en een laag pvc. Aramide is een stof met een bijzonder grote treksterkte. Ze wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor kogel- en scherfwerende vesten. Takken en stenen zullen dus niet snel het zeil beschadigen. Het is ook veel moeilijker om er bijvoorbeeld met een mes door te raken.


Welk type je ook kiest, bedieningscomfort is cruciaal. De rolzeilen zijn met een gebruiksvriendelijk loopvlak uitgerust waardoor ze in minder dan vijf minuten geopend en gesloten kunnen worden. Een semi-automatisch systeem als Cramaro kan je met een druk op de knop binnen de minuut openen. Of bedien het met een hendel. Voor welk wat wils dus, voor elke toepassing en voorkeur.

Hulp nodig bij het maken van je keuze? Contacteer dan via de dealer finder hieronder je dichtstbijzijnde STAS dealer:

Vind jouw dealer
A illustration of a character holding an ipad