Waarom kiezen voor een geïsoleerde trailer?

Tags:
Product Bouw
Waarom kiezen voor een geïsoleerde trailer?

Trailers voor de bouwsector worden regelmatig voorzien van een isolerende laag om een lading op temperatuur te houden. Een kipper in het bouwsegment die wordt ingezet voor asfalttransport zal bijvoorbeeld steevast uitgerust worden met een warmte-isolerende laag. Het asfalt moet tijdens het transport immers op de juiste temperatuur blijven om succesvol verwerkt te kunnen worden. Koelt de lading te veel af, dan is ze vaak niet meer bruikbaar.

Een laagje minerale rotswol, ook wel steenwol genoemd, lost dat probleem op.

De wanden van de trailer worden bekleed met Rockwool-platen. Die bestaan uit rotswolvezels die na een behandeling met thermohardend bindmiddel tot waterafstotende panelen gebonden worden. De panelen worden op hun beurt afgewerkt met een extra laag aluminium. Geïsoleerde trailers krijgen daardoor een karakteristiek uiterlijk. De gecertificeerde platen hebben een dikte van 70 mm en halen moeiteloos de vereiste warmteweerstand (R < 1,65 m2.K/W).

Voor kortere afstanden kan het volstaan om enkel de vloer en de zijwanden van je kipper te isoleren. Leg je lange afstanden af, dan laat je bij voorkeur de volledige trailer bekleden met een isolerende laag.

Wil je graag meer informatie over geïsoleerde kippers?

Meer informatie? Contacteer jouw dichtstbijzijnde dealer via de dealer finder:

Vind jouw dealer
A illustration of a character holding an ipad