Wittwer Spedition & Logisitiek kiest voor robuuste en stabiele STAS opleggers

Tags:
People STAS people testimonials
Wittwer Spedition & Logisitiek kiest voor robuuste en stabiele STAS opleggers

Bij STAS zetten we al graag eens tevreden klanten in de schijnwerper. We spraken met Georg Wittwer, eigenaar en CEO van Wittwer Spedition & Logistik. Wat doen zij? Zij rijden met hun voertuigen voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Italië, Duitsland en de Benelux. Het familiebedrijf is opgericht in 1974 door de vader van Georg. Ook zijn vrouw, broer, schoonzus en 2 neven werken in het bedrijf. Een echt familiebedrijf in hart en nieren, gelegen in het prachtige Eschenlohe, vlakbij Garmisch-Partenkirchen aan de voet van het Wettersteingebergte.

Hoe is de samenwerking tussen Wittwer en STAS begonnen?

“We kwamen voor het eerst in contact met STAS in 2014. Sindsdien hebben we een mooie partnership opgebouwd. Vanaf het begin waren we sterk onder de indruk van de kwaliteit van de voertuigen, het streven naar innovatie en de toewijdingen om hun producten alsmaar meer te finetunen. Er wordt hard gewerkt om sterkte, gewicht en functionaliteit mooi op elkaar af te stemmen. Niet alleen worden de opleggers steeds geavanceerder, ze volgen ook heel stabiel de trekker en zijn gemakkelijk te bedienen. De chauffeurs kiezen daarom graag voor STAS. Deze aandacht voor detail is zichtbaar in alles wat ze doen, dit vertaalt zich ook in het optische. Je ziet dat er nagedacht is over het geheel.”

Robuust & stabiliteit

“We zijn destijds gestart met één STAS-voertuig en hebben onlangs onze vloot uitgebreid met 25 Biostar-zelflossers. Eerder hebben we ook al enkele Ferrostar-kippers aangekocht maar die vormen een kleiner deel van onze vloot. Ze vullen onze vloot perfect aan om ons clienteel optimaal te kunnen bedienen. We vervoeren hoofdzakelijk ladingen zoals granen, oud papier en metaalschilfers, maar eigenlijk doen we bijna alles op het gebied van bulktransport. De robuuste Biostars zijn multi-inzetbaar, waardoor we ze flexibel en met een gerust hart in verschillende gebieden kunnen inzetten, zelfs voor de moeilijkste ladingen. Omdat onze opleggers cruciaal zijn voor onze business, moeten we kunnen vertrouwen op hun kwaliteit. Onze ervaring leert ons dat de STAS-zelflossers beter bestand zijn tegen deze complexere ladingen dan andere opleggers in onze vloot. Voor ons is de Biostar dan ook een perfecte oplossing, omdat ze niet alleen langer meegaan dan voertuigen van andere merken, maar ook een lagere gebruikskost hebben? Dat is voor ons natuurlijk een cruciale factor,” vertelt Georg ons.

STAS Service

“Bij STAS genieten we van uitstekende ondersteuning en after-sales service. Het is steeds prettig om met de mensen van Klimsa en STAS samen te zitten,” vertelt Georg. België wordt in zijn business voornamelijk gezien als een doorreisland van en naar de UK. Dankzij STAS, die het hoofdkantoor heeft in Waregem, is Wittwer in contact gekomen met de Belgische cultuur. “We hebben al enkele gezellige steden leren kennen zoals Waregem en Kortrijk, en zijn altijd tevreden als we er kunnen meegenieten van de lekkere Belgische keuken.”

“Ook de steun van de lokale STAS dealer Klimsa is een grote meerwaarde. Wanneer je een oplegger koopt, kies je voor het product maar ook de service is doorslaggevend in die keuze. De sales en de aftersales service die we ontvangen zijn een groot voordeel,” legt Georg uit.

Succesvolle partnership

Het succes van Wittwer Spedition & Logistik is grotendeels te danken aan hun toewijding aan kwaliteit en hun passie voor het vak. De samenwerking met STAS heeft hen geholpen om hun bedrijf verder uit te bouwen en te verbeteren. De robuuste en stabiele zelflossers van STAS hebben zich bewezen als betrouwbare voertuigen voor Wittwer, terwijl de uitstekende ondersteuning en service van STAS en Klimsa hen gemoedsrust geeft. Voor Wittwer Spedition & Logistik is STAS de ideale partner gebleken, en we zijn trots om hun succesverhaal te delen.

Benieuwd naar meer STAS nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!