Terug naar overzicht
Alle categorieën

Ladingspecifieke opties

7 producten
Ladingspecifieke opties
producten

Ladingspecifieke opties zijn afgestemd op het soort vracht die vervoerd wordt. Het doel is om het laden en/of lossen van een specifieke vracht zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Enkele opties die voor zowel zelflossers als kippers gebruikt kunnen worden zijn de anti-vacuumrooster en ventilatieroosters.

Tijdens het laden en lossen van een zelflosser zijn er tal van opties die dit proces gemakkelijker kunnen maken voor de chauffeur. De Cleansweep is de automatische versie van het standaard meeloopschot. Na het lossen keert het meeloopschot automatisch terug naar het voorberd. Het pneumatische vloerzeil zorgt ervoor dat er geen restlading blijft liggen in de bak na het lossen.

De vloer van de zelflosser kan op specifieke ladingen afgestemd worden door te kiezen voor overlappende vloerplanken, handig wanneer je fijn gegranuleerde ladingen vervoert, of vloerhaken om paletten te bevestigen met sangels. Dankzij die vloerhaken kan je paletten meenemen op je terugrit wat het transport heel wat efficiënter maakt.

Voor graantransport kan je kiezen voor een ingewerkte trechter aan de achterkant van de zelflosser zodat het graan precies in de losput gelost kan worden. Het is ook mogelijk een ingewerkte trog voor Ferrostar te voorzien. Deze trog wordt geleverd met ladingszekeringssysteem en sjorogen zodat bij een terugrit een andere retourlading meegenomen kan worden.

Voor transport van asfalt is het mogelijk een geïsoleerde zijwand voor U-Rockstar kipper te voorzien. Deze ingewerkte isolatielaag zorgt dat de temperatuur in de bak op niveau blijft zodat het asfalt over grotere afstand vervoerd kan worden.