Opties voor ECAS

Tags:
Kippers Zelflossers Product
Opties voor ECAS

Het allerbeste aan ECAS? Dat is de flexibiliteit die het systeem geeft aan de chauffeur. We hebben het eerder al gehad over wat ECAS is en hoe ECAS werkt. Maar laten we nu een kijkje nemen naar de meest voorkomende automatische ophangingsopties. Wat zijn ze en wat doen ze?

Liftassen

Of de liftassen nu daadwerkelijk van de grond komen, hangt ervan af of er hefbalgen geïnstalleerd zijn. Die hefbalgen sparen je banden wanneer je leeg rondrijdt. Als die hefbalgen niet aanwezig zijn, zullen de liftassen niet van de grond komen, maar maak je geen zorgen. De luchtvering functies doen nog steeds hun werk door bij iedere as de luchtdruk in de balgen te manipuleren.

De liftassen hebben enkele automatische functies:

  1. Wegrijhulp of tractiehulp: deze functie laat de druk in de veerbalgen van de eerste as volledig of deels los en verplaatst een deel van het gewicht naar de kingpin. Dit helpt de trekkende as van de trekker tractie te krijgen op oneffen of losliggend terrein. Het activeren van de tractiehulp is eenvoudig: leg de handrem af, raak gedurende 2 seconden niets aan en druk binnen 10 seconden drie keer op uw remmen terwijl u stilstaat.
     
  2. Optiturn: deze functie laat in de bochten automatisch de druk op de laatste as volledig of deels los en verschuift het draaipunt van de trailer naar voren. Dit verkort de theoretische wielbasis van je combinatie, zo wordt het nemen van bochten een stuk gemakkelijker en spaar je bovendien de banden van de achterste as.

Beide functies zijn volledig automatisch en zorgvuldig ontworpen om het comfort, de veiligheid en de efficiëntie van de oplegger te verhogen.

Er zijn nog meer opties:

  • Automatisch zakken van de luchtvering
  • Naloopassen of volgassen
  • Automatische liftassen voor- en achteraan
  • Opti-load
  • ...

 

Contacteer je lokale STAS dealer om meer te weten te komen over de ECAS-opties.

Vind jouw dealer
A illustration of a character holding an ipad