STAS Factory Tournai breidt uit!

Tags:
Sustainable manufacturing Zelflossers
STAS Factory Tournai breidt uit!

Het afgelopen jaar zijn er heel wat zaken veranderd in onze STAS Factory Tournai. Niet alleen hebben we geïnvesteerd in een gloednieuwe lakstraat en heeft STAS Factory Tournai opnieuw de award voor Factory of the Future binnengehaald, we hebben er ook zo’n 8.000m² bijgebouwd! Zo stomen we STAS Factory Tournai klaar voor de toekomst, go #teamSTAS!

Om de productie van zelflossers omhoog te krikken, hebben we in de loop van 2021 maar liefst zo’n 8.000m² bijgebouwd! Dat is heel wat extra ruimte! Dankzij deze investering in extra ruimte én machines, maken we er ons werk van de productiecapaciteit van zelflossers in Doornik te verhogen. Daarmee kunnen we niet alleen efficiënter te werk gaan maar kunnen we ook een kwalitatiever product aanbieden. De nieuwe ruimte wordt op 2 manieren gebruikt.

Een deel van de nieuwe ruimte wordt ingenomen door de gloednieuwe lakstraat met nieuwe spuitcabine, schuurmachine, spuitrobot en droogcabine.

De andere helft van de ruimte wordt tijdelijk gebruikt om voorbereidend frees- en zaagwerk te doen voor STAS Factory Waregem omdat daar momenteel werken aan de gang zijn. STAS Factory Waregem investeert namelijk op zijn beurt in een nieuwe geautomatiseerde lijn voor het produceren van de bakken voor de typische STAS kippers. Om productie zo efficiënt mogelijk te laten doorlopen tijdens de werken, verplaatsten we die activiteiten tijdelijk naar Doornik. Wanneer de werken in STAS Factory Waregem beëindigd zijn en deze ruimte in Doornik terug vrijkomt, kan de productiecapaciteit van zelflossers verder stijgen.

Daarnaast zorgt deze uitbreiding dat we alle chassis voor de zelflossers ter plaatse in Doornik kunnen produceren. Voorheen werden die geproduceerd in STAS Factory Waregem en getransporteerd naar STAS Factory Tournai om daar geassembleerd te worden tot zelflossers. Door ook chassis te produceren in Doornik wordt de fabriek onafhankelijker van de capaciteit in STAS Factory Waregem én vindt er minder transport plaats tussen de 2 fabrieken. Zo kunnen we efficiënter en duurzamer werken, eindigen we met een kwalitatiever eindproduct en maken we van onze trailers een echte longterm pleasure.