Hoe regel je de hoogte van je oplegger met Wabco Smartboard

Tags:
Kippers Product Zelflossers Bouw Recyclage Agro
Hoe regel je de hoogte van je oplegger met Wabco Smartboard

Het Wabco Smartboard is een eenvoudig bedieningspaneel waarop je verschillende ECAS-functies kan instellen. Dankzij het Wabco Smartboard kan je de hoogte van het chassis van jouw oplegger bijsturen. Je kan de hoogte van het chassis ook bijstellen door de blauwe hendel op de bedieningsconsole. Let wel, de oplegger keert steeds automatisch terug naar de door STAS geparametreerde rijhoogte vanaf een snelheid van 15 km/u bereikt wordt.

Vanop de homepage klik je op volgende knoppen om op het juiste menu te geraken:

Daarnaast kan je ook 2 hoogtes instellen in de Memory niveau-functie. Dit kan handig zijn wanneer je herhaaldelijk naar dezelfde losplaatsen gaat en telkens op dezelfde hoogte moet lossen. Om een nieuwe hoogte op te slaan, ga je via het Menu eerst naar het luik ECAS. Daarna selecteer je het icoon voor memory-niveau. Dan kom uit op het volgende scherm:

Wanneer je dit scherm te zien krijgt, breng je het voertuig op de gewenste hoogte voor memory-niveau 1 door de blauwe hendel te gebruiken. Eenmaal de gewenste hoogte bereikt is, selecteer je M1 en hou je dit 5 seconden ingedrukt. De hoogte staat nu ingesteld als niveau 1. Voor niveau 2 gebruik je opnieuw de blauwe hendel om naar de gewenste hoogte te gaan en hou je M2 5 seconden ingedrukt om de hoogte op te slaan. Wil je een andere hoogte instellen? Dan herhaal je het proces simpelweg en hou je de knop voor 10 seconden ingedrukt. De oude instelling wordt dan overschreven met de nieuwe gegevens.

Kortom, het Wabco Smartboard is een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel. Je kan dus gemakkelijk de hoogte van het chassis van uw oplegger aanpassen met behulp van de blauwe hendel op de bedieningsconsole of door gebruik te maken van de Memory level-functie. Het is belangrijk op te merken dat de oplegger automatisch terugkeert naar de vooraf-door-STAS-ingestelde-hoogte zodra een snelheid van 15 km/u is bereikt. Door het gebruik van het Wabco Smartboard onder de knie te krijgen, kunt u ervoor zorgen dat uw trailer altijd op de optimale hoogte staat voor het laden en lossen.

Lees hier hoe je het Wabco Smartboard bedient, download de Wabco Smartboad handleiding of lees hoe je de liftassen van je oplegger het best dient met het Wabco Smartboard.

Vind jouw dealer
A illustration of a character holding an ipad