Meer volume, hetzelfde gebruiksgemak: STAS Lang LKW voor Duitse wegen

Tags:
Sustainable manufacturing Zelflossers Product Recyclage Agro
Meer volume, hetzelfde gebruiksgemak: STAS Lang LKW voor Duitse wegen

Lang LKW is een type voertuig dat langer is dan de standaarduitvoering. STAS voorziet een zelflosser die onder type 1 valt en dus langer is dan de standaard Europese uitvoering. Daarmee is de oplegger 14,9 meter lang en kan die een vracht van 97.5m³ per rit transporteren. De zelflosser vormt de ideale oplossing voor ladingen met een lage dichtheid waardoor je per transport meer cargo kan vervoeren of voor een gelijke vracht minder opleggers nodig hebt.

Zeer stabiel frame

Een stabiel frame is essentieel voor een veilige en betrouwbare oplegger, vooral bij het vervoeren van zware vracht over lange afstanden. Het gebruik van 140 millimeter hoge dwarsbalken met extra brede flenzen draagt bij aan de stabiliteit en sterkte van het voertuig. De dwarsbalken zijn in staat om grote hoeveelheden gewicht te dragen en te verdelen over de lengte van het frame, waardoor de kans op schade en slijtage verkleint. Dit resulteert in een veiliger en duurzamer voertuig, dat minder onderhoud vereist, een langere levensduur heeft en uiteindelijk zorgt voor een lager brandstofverbruik en minder uitstoot per vervoerde m³ lading.

Profielen uit 1 stuk

Bij de duurzame lang LKW wordt er aandacht besteed aan de materialen en het gebruiksgemak voor de chauffeur. Voor de extra lange profielen voor de boven- en onderrand van de bak en de vloerprofielen, worden profielen op maat verzaagd. Er worden dus geen profielen aan elkaar gelast om de extra lengte te bekomen om lasnaden te vermijden. Daardoor worden zwakke plekken vermeden en bekomen we een lange zelflosser met het sterkst mogelijke frame. Gezien er geen lasnaden zijn, blijft het aangenaam en gemakkelijk werken met het meeloopschot.

Sterk en veilig

Er is extra bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen voorzien alsook extra versterking op het frame bij de achteras. Dankzij de speciale chassisliggers is er extra ruimte voor de volgas om mee te draaien. Hierdoor kan je maximaal manoeuvreren en is de extra lengte slechts minimaal voelbaar tijdens het rijden.

 

Dit type voertuig sluit mooi aan op de strategie van STAS die geënt is op People, Product en Planet. Voor ons is het belangrijk dat het voertuig zowel gebruiksvriendelijk en veilig is voor de mensen die ermee in aanraking komen alsook dat het een duurzaam product is: dankzij de extra lange zelflosser kan u meer vracht vervoeren en wordt een optimale emissie-efficiëntie behaald. Bovendien hebben onze opleggers de langste levensduur op de markt.

Wil je meer weten over de lang LKW voor de Duitse markt? Contacteer jouw STAS dealer.

Vind jouw dealer
A illustration of a character holding an ipad