STAS op Solutrans 2021

Tags:
Kippers People Zelflossers
STAS op Solutrans 2021

Solutrans: dé beurs voor industriële voertuigen in Lyon, Frankrijk, ging dit jaar terug door van 16 tot en met 20 november en STAS kon daar niet ontbreken. Samen met onze Franse STAS dealers en enkele STAS collega’s trokken we vol enthousiasme naar het zuiden van Frankrijk en we brachten 2 STAS topvoertuigen met ons mee: onze Agrostar kipper perfect uitgerust voor het agro-segment en onze Ecostar zelflosser voor het recyclage segment. Voor elk wat wils!

Ontdek onze Agrostar

Dé meest flexibele kipper op de markt voor het agro-segment – beschikbaar in volumes van 45m³ tot 79m³. Deze kipper is uitermate geschikt voor transport van allerhande agro-producten zoals bieten, aardappelen en graan. Wanneer je opteert voor de waterdichte Agrostar kan je ook meststoffen, slachtafval en andere vochtige bulk probleemloos vervoeren. De Agrostar is gebouwd met de meest stabiele chassis op de markt waardoor chauffeurs op oneffen ondergronden veilig kunnen lossen. Elke STAS oplegger kan gespecialiseerd worden aan de hand van opties. Dat is bij deze Agrostar niet anders. We lichten enkele recent aangepaste elementen van het beursvoertuig uit:

 • Nieuwe Cramaro Overquick

  Het volledig automatische Cramaro Overquick daknetsysteem is een favoriet bij vele chauffeurs. Het dekzeil kan gemakkelijk worden aangebracht op een lading die lichtjes boven de bovenrand uitsteekt. In de nieuwe versie van de Cramaro Overquick is de positie van de luchtkamer verplaatst naar de voorste deflector waardoor het systeem veel efficiënter werkt. Bijkomend werd er nieuwe luchtkamerbescherming voorzien resulterend in een duurzamer product. De riemaandrijving is ook geoptimaliseerd om de spanning van het dekzeil te verbeteren. Dat vermijdt dat er grote hoeveelheden water op de bache vergaren en sluit op die manier waterschade uit. Het meest opvallend is de nieuwe frontrail die minder uit het frontpaneel steekt dan bij de vorige versie.
 • Vernieuwde bumper voor kippers

  Als gevolg van de recente ECE-R58-03 wetswijzigingen voor meer verkeersveiligheid voor alle weggebruikers, hebben we voor onze bumpers nieuw ontwerpen opgemaakt. Die zijn goedgekeurd door de keuringsinstantie en zijn CE-gekeurd. Op het voertuig op de beurs kon je de nieuwe, manueel opklapbare bumper in primeur bekijken.

Ontdek onze Ecostar

Onze Ecostar zelflosser werd speciaal ontwikkeld in samenwerking met verschillende afvalverwerkende bedrijven om te voldoen aan de noden en wensen binnen het afvaltransport. Zo heeft de Ecostar een versterkte bovenbouw om optimale duurzaamheid en veiligheid te garanderen in de vaak zware omstandigheden waarin deze oplegger gebruikt wordt. Er is een uitgebreid gamma gespecialiseerde opties om het voertuig af te stemmen op jouw noden. We voerden recent enkele aanpassingen door aan 2 primordiale aspecten van het voertuig: 

 • Nieuwe bumper voor zelflossers

  Ook de Ecostar is uitgerust met een gloednieuwe bumper als gevolg van de ECE-R58-03 wijzigingen. Hier werd het design aangepast specifiek voor zelflossers. De bumper is in overeenstemming met recente wetswijzigingen en het ontwerp werd goedgekeurd door de keuringsinstanties en is CE-goedgekeurd. De bumper werd niet alleen aantrekkelijker, maar ook sterker gemaakt. De afdekplaat die de werklichten beschermt, werd ergonomischer gemaakt en bestaat nu uit één stuk in plaats van twee.
 • Loopvlak

  Recent ook vernieuwd in design zijn de loopvlakken voor de zelflossers. Dit platform bevindt zich aan het voorberd van de zelflosser en geeft de chauffeur gemakkelijk zicht op de lading en het laadproces alsook om manuele afdekzeilen te openen en te sluiten. Het loopvlak werd vanuit esthetisch oogpunt aangepakt maar werd vooral veiliger gemaakt. Zo is de vloer van het loopvlak slipbestendiger gemaakt voor betere grip net als de eerste trede van de ladder om het risico op ongevallen te verkleinen.

Zelf op zoek naar een specifieke kipper of zelflosser binnen de bouw, agro of recycling sector? Contacteer je lokale STAS dealer om de opties te bespreken.

Vind jouw dealer
A illustration of a character holding an ipad