THE NEST: Gloednieuw STAS kantoor: vijf dingen die je moet weten

Tags:
THE NEST: Gloednieuw STAS kantoor: vijf dingen die je moet weten

2023 is niet alleen een gloednieuw jaar, voor STAS betekent het echt een nieuwe start. STAS start het nieuwe jaar met de verhuis naar een gloednieuw kantoorgebouw volledig op maat van STAS. Niet alleen zal je het gloednieuwe gebouw aan de afrit van de E17 te Waregem van ver zien prijken en pralen, hier zijn 5 weetjes die je moet weten over het gebouw.

Een gloednieuw STAS tijdperk

Op 9 januari 2023 begint een nieuw tijdperk voor STAS dankzij de verhuis naar het spiksplinternieuwe gebouw. De medewerkers hebben het gebouw meer dan verdiend na hun jarenlange inzet en engagement. Het gebouw reflecteert de innovatieve en moderne manier van werken bij STAS en de trots, het engagement en de expertise van de medewerkers. De buitenkant matcht met de binnenkant. In realiteit verhuist STAS slechts 100 meter, maar het is een wereld van verschil!

Medewerkers centraal

De medewerkers staan bij STAS centraal in alles wat het bedrijf doet. Daarom werd het gloednieuwe gebouw gedesigned met de medewerkers centraal en staat comfort voorop. Het gebouw is met hoogwaardige materialen afgewerkt en voorzien van meer dan voldoende ruimte om optimaal samen te werken. Er worden extra vergaderruimtes voorzien, alsook kleine bubbels voor beperkt en snel overleg of zelfs om een telefoontje te doen. Zo kan eenieder werken op de manier die hen het beste past en is er voldoende gelegenheid om zich af te zonderen voor de nodige focus-tijd. Idealab op het 3e en dus bovenste verdiep, is voorzien voor brainstorms en creativiteit. Dankzij de whiteboard muur en het kilometers verre uitzichten, ideaal om geïnspireerd te raken!

Voor de collega’s die graag eens met de fiets naar het werk komen, wordt een fietsparking voorzien mét douches, fietslaadpalen en zelfs een verwarmde muur om eventueel natte kledij snel te drogen. Zo kunnen we collega’s aanmoedigen de stap te zetten naar alternatieve transportmethodes met al het nodige comfort.

Ook het samenbrengen van de STAS’ers stond centraal tijdens het design-proces. Zo werden er extra grote vergaderzalen ingepland, maar wordt er ook een gezamenlijke lunch ruimte met uitgebreide keuken voorzien. Die wordt ‘De Smisse’ gedoopt, een mooie knipoog naar de geschiedenis achter STAS. Bijkomend wordt er ook een groene picknick-zone voorzien zodat er tijdens de zomer genoten kan worden van het goede weer en de bloemenweide. Die laatste zal hopelijk ook een nieuwe thuis bieden voor bijen want er worden bijenhotels op het nieuwe terrein geplaatst.

Duurzaamheid

Binnen de strategie van STAS wordt er aandacht besteed aan 3p’s: People, Product en Planet. Het nieuwe kantoorgebouw is ontworpen voor de medewerkers om het best mogelijke product te ontwikkelen maar ook zo’n minimaal mogelijke impact te hebben op de planeet.

Er werden warmtepompen voorzien onder de parking om op de meest ecologische manier het gebouw te verwarmen en af te koelen. Er zijn groene daken en zonnepanelen voorzien voor duurzame energie en laadpalen voor zowel auto’s als fietsen op de groene parking.

De oriëntering van het gebouw is ook doordacht. De noordelijke kant die naar de E17 kijkt, is volledig in glas terwijl de zuidelijke kant meer afgeschermd is voor optimale regulatie van het interne klimaat. Waar nodig worden screens voorzien. Er werd ook gekozen voor een duurzaam tapijt dat volgens het cradle-to-cradle principe (volledig circulair) werd geproduceerd.

Architectuur

De vorm van het gebouw springt in het oog. Het kantoorgebouw telt maar liefst 4 verdiepingen. Om optimaal te kunnen genieten van het uitzicht, hellen de verdiepingen over elkaar richting de snelweg. Dit symboliseert een nederige buiging naar de medewerkers die er hun intrek in nemen, maar ook als eerbetoon naar de stad Waregem waar STAS al sinds de jaren ’70 gevestigd is. Dankzij de volledig glazen noordkant kan er overal genoten worden van het prachtige panorama en voldoende natuurlijk daglicht.

Welkom!

Vanaf 9 januari 2023 is STAS Office te vinden in THE NEST te Eugène Bekaertlaan 24 in Waregem. Het nieuwe gebouw bevindt zich op wandelafstand van het vorige kantoorgebouw en benadrukt de familiale waarden van het bedrijf.

Op 30 december 2022 werd een feestelijke opening georganiseerd voor de medewerkers en hun partner en kinderen. Later dit jaar volgt een officieel feest waarop klanten en dealers ook uitgenodigd worden.

Op de hoogte blijven van de laatste STAS-nieuwtjes?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn, Instagram, Facebook of Youtube.

 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
arrow-left settings