Wegenwerken STAS Waregem

Tags:
Sustainable manufacturing People Bouw
Wegenwerken STAS Waregem

Op 19 april 2022 beginnen er wegenwerken aan de afrit van de E17 bij STAS Waregem die zullen duren tot eind september 2022. De werken zouden het op- en afrittencomplex een stuk vlotter maken voor het verkeer dankzij een Diverging Diamond Interchange.

De eerste fase met voorbereidende werken is ondertussen al achter de rug. Op 19 april start de 2e fase die tot midden juni zal duren, dan wordt er gewerkt aan de kant van Anzegem. De derde fase start midden juni en zal duren tot eind september, daarbij wordt gewerkt aan de noordelijke kant van het complex (de kant van Waregem).

Wij geven je alvast mee hoe je STAS in die periode het gemakkelijkste kan bereiken vanuit Gent, Waregem en Kortrijk.

Fase 2: Werken aan de kant van Anzegem

Verkeer van Kortrijk naar STAS

Rij af bij het afrittencomplex te Deerlijk (nr. 4). Vervolgens ga je richting de Stijn Streuvelsstraat (N36) en via de Tiegemberg/Kapellestraat (N494) raak je tot bij STAS.

Verkeer van Waregem naar STAS

Vanuit Waregem vertrek je naar het Flanders Field American Cemetery and Memorial via de Wortegemseweg. Daar sla je rechts af op de Flanders-Fieldweg en rij je door tot aan STAS.

Verkeer van Gent naar STAS

Kom je van Gent? Dan rij je best af bij het op- en afrittencomplex te Kruishoutem. Vervolgens volg je de N459 tot in Kruisem, daarna ga je richting Anzegemsesteenweg (N494) tot in Wortegem-Petegem. Daar sla je de Waregemseweg in die je volgt tot je links de Flanders-Fieldweg inslaat. Daar rij je door tot het einde en kom je uit bij STAS.

Fase 3 midden juni: E17 exit vanuit Kortrijk terug beschikbaar

Vanaf midden juni beginnen de werken aan de op- en afrittencomplex aan de kant van Waregem; Zo wordt de E17 exit vanuit Kortrijk bij Waregem terug beschikbaar en kan je STAS gemakkelijk bereiken.

Kom je van Gent, dan kan je kiezen of je afrijdt aan het complex bij Kruishoutem en bovenstaande route neemt, of doorrijdt tot Kortrijk en dan de E17 naar Waregem neemt. 

Met de fiets

Ben je met de fiets? Dan zal je hinder ondervinden op de Expresweg en volg je best de omleiding: rij via de Franklin Rooseveltlaan (N357) naar de Wortegemseweg over de E17 en rij verder die de Flanders-Fieldweg tot aan STAS.

Bekijk zeker de video van Agentschap Wegen en Verkeer voor meer info over de werken.