Bouwkippers: de perfecte mix van functionaliteit, duurzaamheid en design

Tags:
Kippers Product Bouw
Bouwkippers: de perfecte mix van functionaliteit, duurzaamheid en design

Kippers zijn onmisbaar in de bouwsector. Ze worden gebruikt om zware bouwmaterialen en grondstoffen te verplaatsen op bouwplaatsen. Het is belangrijk dat kippers robuust zijn, omdat er vaak met ruwe en harde materialen gewerkt wordt. Door deze kippers verlopen bouwprojecten efficiënter en soepeler, en kan er in een veilige werkomgeving worden gewerkt.

Het design van de Buildstar, Buildstar X en U-Rockstar STAS kippers speelt een belangrijke rol in hun functionaliteit en prestaties. Dankzij het slimme ontwerp van de STAS kippers is er een mooie balans tussen productsterkte en nettogewicht. Dit is noodzakelijk voor het vervoeren van grote hoeveelheden bouwmaterialen. Bovendien zijn de kipper opleggers voorzien van veiligheidsvoorzieningen en ergonomische elementen zoals handvaten, knoppen, ladders… die de oplegger gebruiksvriendelijk maken.

De STAS bouwkippers zijn ontworpen met een aantal kenmerken die het lossen van materialen vergemakkelijken en de veiligheid verbeteren. Zo hebben ze een halfronde, conische bak die de materialen gelijkmatig over de breedte van de bak verdeelt. De schuine hoeken in de onderrand van de bak zorgen ervoor dat de materialen gemakkelijker gelost kunnen worden en het dubbelwand plankprofiel zorgt voor extra sterke en duurzaamheid.

De drie STAS bouwkippers

STAS biedt 3 verschillende kippers aan in het bouwsegment. Elke kipper heeft zijn eigen unieke eigenschappen en is ontworpen voor een specifieke toepassing.

De U-Rockstar is een heavy-duty kipper die gebouwd is om grove bouwmaterialen, asfalt en sloopafval te vervoeren. De halfronde stalen bak is gemaakt van slijtvast staal (HARDOX of HB450) en garandeert een stabiele kipervaring waardoor die beter bestand is tegen het ruwe bouwterrein. De U-Rockstar is verkrijgbaar in verschillende volumevarianten: van 24 m³ tot 31 m³, en met aanpasbare opties, zoals de universele dubbelwerkende achterdeur, de hydraulische achterdeur voor U-Rockstar, spatbordbescherming voor U-Rockstar. De U-Rockstar is ook beschikbaar met tandem assen (2 assen in plaats van 3 assen) waardoor het compacter en gemakkelijk manoeuvreerbaar is. De assen kunnen elk tot 12 ton lading aan, in combinatie met de grotere banden zorgt dat dat de U-Rockstar z’n mannetje kan staan op de ruwste terreinen.

De Buildstar is een lichtgewicht kipper die ideaal is voor het vervoer van een breed scala aan bouwmaterialen zoals zand, grind en asfalt. Met een 100% aluminium chassis en kipbak biedt de Buildstar de perfecte combinatie van duurzaamheid en een laag eigengewicht. De zijwanden van de Buildstar bestaan uit plankprofielen, die niet alleen een isolerende werking hebben, maar ook impactschade van binnenuit beperken. Deze bouwkipper is beschikbaar in volumes van 26 m³ tot 48 m³.

De Buildstar X is een alleskunner die ontworpen is voor het vervoer van lichtere bouwmaterialen in de woning- en wegenbouw. Deze kipper is niet te stoppen dankzij zijn compacte en conische ontwerp, en is gebouwd om krachtig te presteren op elk terrein. Dankzij de gespecialiseerde optie aluminium slijtplaten aan de binnenkant van de bak, kan de Buildstar X zonder problemen omgaan met de meest grove materialen. Met zijn volumes variërend van 24 m³ tot 31 m³ en talloze beschikbare opties, zoals geïsoleerde bakken voor asfaltvervoer, is de Buildstar X de beste keuze voor bouwbedrijven die op zoek zijn naar efficiëntie zonder concessies te doen aan prestaties.

De U-Rockstar, Buildstar en Buildstar X kippers zijn onmisbare krachten in de bouwsector. De U-Rockstar blinkt uit in het vervoeren van zware bouwmaterialen en asfalt. De Buildstar is ideaal voor het transport van bouwmaterialen voor de woning- en wegenbouw terwijl de Buildstar-X, met zijn optimale combinatie van sterkte, lichtgewicht en elegant design, ideaal is voor het transporteren van lichtere materialen zoals zand en grind. Met hun robuuste constructie, duurzame materialen en focus op functionaliteit en veiligheid, zijn STAS kippers de perfecte partners voor bouwbedrijven die streven naar een naadloze en efficiënte uitvoering van hun taken.