Bietencampagne: ontdek onze opleggers voor uw bietentransport

Tags:
Kippers Zelflossers Product Agro
Bietencampagne: ontdek onze opleggers voor uw bietentransport

Naar jaarlijkse gewoonte start rond de 3e week van september de bietencampagne. Het is dan het uitgelezen moment om te starten met het rooien van bieten. De bieten worden in de daaropvolgende 3 tot 4 maanden geoogst, naar suikerraffinaderijen getransporteerd en daar verwerkt tot suiker, suikerklontjes, bloemsuiker en zo verder.

Bietentransport met de Agrostar kipper

Voor het transport van de bieten tijdens de bietencampagne, vertrouwen veel bedrijven op de STAS Agrostar kipper. De Agrostar kipper leent zich perfect voor het bulktransport van agro-producten zoals bieten en aardappelen tot zelfs bonen en graan. Het laag eigengewicht van de kipper zorgt voor meer laadvermogen waardoor de chauffeur meer bieten kan transporteren in één rit. Je hoeft echter niet in te boeten op stabiliteit. Dankzij het 1.400 mm brede chassis geniet je steeds van een uiterst stabiele kipervaring, ook bij ongelijke ondergronden. Extra stabiliteit wordt waargemaakt door een geïntegreerd kipdraaipunt en een ingebouwde kuiptraverse die torsiekrachten in het chassis tegengaat. Het laag eigengewicht van de kipper in combinatie met de doorgedreven stabiliteit en de beschikbare gespecialiseerde opties zorgen ervoor dat de Agrostar de perfecte kipper is tijdens de bietenoogst.

Bietencampagne met de Farmstar zelflosser

Globaal gezien zien we een grote verschuiving van kippers naar zelflossers die gebruikt worden voor het bietentransport. Niet alleen omdat de erven van de boeren niet gemakkelijk bereikbaar zijn en een kortere zelflosser gemakkelijker is om mee te manoeuvreren. Chauffeurs gebruiken de Farmstar zelflosser om bieten te transporteren naar de fabriek én pikken daar bietenpulp op om die retour mee te brengen naar de boeren. Zij gebruiken dit op hun beurt als veevoeder. Bietenpulp is echter een zeer plakkerige materie die gemakkelijker te lossen is met een zelflosser. Kippen met perspulp kan zeer gevaarlijk zijn en kan leiden tot hachelijke gevolgen. Wanneer deze twee soorten transport gecombineerd worden, ben je dus beter af met een zelflosser.

Gespecialiseerde opties

De Agrostar en de Farmstar zijn beiden ontworpen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften vanuit de landbouwsector. De gespecialiseerde opties zorgen ervoor dat de oplegger volledig afgestemd kan worden op jouw specifieke noden. Voor de kipper kan geopteerd worden voor een bietendeur. Die werkt als een standaard achterdeur maar bestaat uit aluminium bietengaas waardoor de bietendeur meer dan 100 kg lichter is dan de standaard achterdeuren. Denk eraan dat een lager eigengewicht van een oplegger zorgt voor meer laadcapaciteit. Op de loskaai van de bietenfabriek gebeurt het vaak dat de chauffeur de cabine niet mag verlaten. De optionele pneumatische bumper alsook het standaard openen van de sluithaken aan de deur zorgen dat de chauffeur perfect zijn lading kan lossen zonder de cabine te verlaten.

Om de plakkerige bietenpulp gemakkelijk te lossen met een Farmstar zelflosser wordt er dikwijls geopteerd voor een versterkte trailer die uitgerust is met versterkte rollen voor het meeloopschot alsook een versterkt meeloopschot aan het kopschot. In combinatie met die versterkingen wordt er vaak geopteerd voor een volledig automatisch afdeksysteem.

Wil je meer weten over de opties uit deze video? Klik door naar onze optie-pagina’s:

Met de Agrostar kipper of Farmstar zelflosser verloopt uw bietenoogst efficiënt en zonder zorgen. Zit je met vragen waar je op onze website geen anwoord op vindt? Contacteer dan gerust jouw lokale dealer via de dealer finder:

Vind jouw dealer
A illustration of a character holding an ipad