Move in May Challenge 2022

Tags:
People STAS people Planet
Move in May Challenge 2022

Vorig jaar organiseerden we voor het eerst de Move in May Challenge. Dit jaar gingen we een stapje verder en werden alle medewerkers over de 4 sites heen betrokken en gestimuleerd om zoveel mogelijk te wandelen, lopen of fietsen. Vorig jaar behaalden we samen zo’n 9.114,59 km. Dit jaar gingen we nog verder en behaalden we 11.965,27 km!

Alle STAS medewerkers werden dit jaar opnieuw uitgedaagd zoveel mogelijk te wandelen, fietsen en lopen. Het leefde de afgelopen maand sterk bij STAS en het begon zelfs een ware competitie te worden om de top 3 in elke categorie te behalen.

Het doel? Gezamenlijk 4 keer de afstand afleggen tussen de 4 STAS Factories: Waregem (BE), Doornik (BE), Medias (RO) en Freudenberg (DE). Één rit is genoeg voor 2.088 km. Maar ons doel was om 8.352 km te behalen.

En dat gebeurde al op 24 mei! Maar we gaven niet op en bleven gaan.

Op 1 juni werden de absolute winnaars per categorie bekend gemaakt: 3 mannen en 3 vrouwen die in mei alles gegeven hebben om zoveel mogelijk kilometers te wandelen, fietsen en lopen.
In totaal kwamen we uit op zo’n 11.965,27 km!  

Er werd 8303 km gefietst, 1523 km gelopen en 2140 km gewandeld. En het deed deugd!

Stijn 
#1 lopen bij de mannen

Naast de Move in May Challenge ben ik sowieso wel al een regelmatige loper. Mijn doel is om in september de marathon van Antwerpen te lopen, maar toen ik merkte dat ik na 2 weken Move in May kans maakte op de overwinning heb ik uiteraard wel wat extra kilometers gedaan naast de geplande trainingen.
De Challenge gaf mij extra motivatie om te trainen en de competitieve sfeer is ook wel eens leuk op het werk, dus ik ben zeker fan ? 

Melissa
#2 fietsen bij de vrouwen

Wij fietsen regelmatig met het gezin in het weekend, en als het kan ‘s morgens en ’s avonds naar de klas. Als het mooi weer is kom ik steeds met de fiets naar het werk ? dus eigenlijk geen extra efforts moeten doen hiervoor.

 

Christophe
#1 wandelen bij de mannen

Mijn lief en ik zijn wel vaker al wandelend buiten te vinden. Maar voor de Move in May Challenge hebben we wel een serieuze effort gedaan. We hebben veel mooie plekken ontdekt en op het einde zeiden we wel soms 'weeral wandelen'. Het was een spannende strijd en het competitie beest in mezelf kwam wel naar boven. Merci STAS om ervoor te zorgen dat ik in mei niets anders gedaan heb dan wandelen!