Ontdek de 7 verbeteringen op de bumper van STAS kippers

Tags:
Kippers Product Bouw Recyclage Agro
Ontdek de 7 verbeteringen op de bumper van STAS kippers

We zijn continu op zoek naar hoe we onze voertuigen nog beter kunnen maken voor de chauffeurs. De vernieuwde STAS bumper voor kippers slaagt erin meer bodemvrijheid te creëren in opgeklapte toestand, het geheel is ergonomischer en veiliger voor de chauffeur en het is ook lichter waardoor je meer payload kan vervoeren. Daarnaast is de bumper herstelbaar en modulair opgebouwd zodat je hem gemakkelijk kan afstemmen op jouw specifieke wensen. Zo helpen wij chauffeurs met een gerust hart de weg op te gaan.

Meer bodemvrijheid

De nieuwe STAS bumper maximaliseert de bodemvrijheid in opgeklapte stand waardoor het gemakkelijker is om over dorpels te lossen én er minder kans is om beschadiging op te lopen. Dankzij de nieuwe bumper kunnen de kippers in alle losplaatsen gebruikt worden.

Dit is allemaal mogelijk dankzij een vergaand redesign van de sluithaken en het laddertje. De sluithaken werden opnieuw ontworpen om ruimte te creëren onder de bak, en het uitschuifladdertje werd vervangen door een inhaakladder die plaats bespaart en veiliger en comfortabeler is. Dit alles laat toe om het bumperscharnier op de hoogst mogelijke positie te monteren, wat de bodemvrijheid maximaliseert.

Lager leeggewicht

De nieuwe bumper is zo’n 60 kilogram lichter ten opzichte van de vorige bumper. Dit doordat we overgeschakeld zijn van staal naar aluminium bumperprofielen én nieuwe, lichtere supports geïmplementeerd hebben. Het lagere gewicht van de bumper maakt het aangenamer werken voor de chauffeur maar betekent ook dat er meer payload vervoerd kan worden per rit.

Ergonomie & veiligheid

Voor het in- en uitstappen in de bak hebben we de uitschuifladder vervangen door een inhaakladder die een pak veiliger en ergonomischer is. De ladder is eenvoudig en licht ontworpen en haakt in het achterstuk. Doordat de ladder tot op de grond komt en ingehaakt is,  is deze zeer stabiel en veilig voor de chauffeur. De ladder kan links of rechts ingehaakt worden naar mate de voorkeur van de eindgebruiker.

Om de kracht bij het opklappen van de bumper te minimaliseren werd gekozen om bij de manuele bumper torsieveren te gebruiken. Dit samen met het lagere eigengewicht maakt het opklappen efficiënter en aangenamer voor de chauffeur. De blokkeerpin is dan weer stevig verankerd op de support en heeft een ergonomisch handvat zodat de bumper heel gemakkelijk in de juiste stand vergrendeld kan worden.

Herstelbaarheid & modulair ontwerp

Het bumperprofiel is modulair ontworpen zodat het geheel gemakkelijk aanpasbaar en herstelbaar is. De bumper is zodanig modulair dat de manuele versie kan omgebouwd worden naar de pneumatische versie.

Dankzij de multifunctionele montagegleuven kunnen onderdelen zoals handvaten of spatlappen eenvoudig toegevoegd of vervangen worden. De voorgeboorde gatenpatronen voor de trekpin en zekeringspin spelen ook in op die modulariteit. Dit zorgt voor een lage totale eigendomskost (TCO) en een hoge mate van flexibiliteit.

Pneumatische versie

Bij de pneumatische versie van de bumper hoeft de chauffeur zelf geen handelingen te doen. Zelfs het plaatsen van een zekeringspin is niet meer nodig dankzij de stangcilinder die de bumper zowel in opgeklapte als neergeklapte toestand onder spanning houdt. Er is stootrubber voorzien om de geluidsoverlast bij het opklappen in te perken. Kortom: de pneumatische bumper is efficiënter en veiliger in gebruik.

Gesloten supports voor bouwsector

De meegeschilderde afdekplaatjes aan de onderkant van de onderste support sluit de support af tegen vuilophoping. Dit voorkomt dat lading zich vastzet in de support. Zo besparen chauffeurs kostbare tijd bij het schoonmaken van de kipper na het lossen en voorkomen ze de opbouw van hoger leeggewicht dan nodig. De payload wordt zo gemaximaliseerd en er is minder kuiswerk: dubbele win!

Design

Tal van verbeteringen zijn gebeurd met esthetiek in het achterhoofd. De multifunctionele montagegleuf, afdekplaatjes aan de zijkanten van het bumperprofiel, de meegeschilderde afdekplaten op de supports… Alles samen zorgt voor een mooi en herkenbaar maar vooral efficiënt geheel, zodat iedereen trots kan rondrijden met een STAS kipper.

Impact nieuwe bumper

  • Gebruiksgemak: de meest gebruiksvriendelijke bumper op de markt!
  • Grotere bodemvrijheid: maximale bodemvrijheid in opgeklapte toestand en perfect ontworpen volgens de wettelijke vereisten
  • Gewichtsbesparing: meer payload en gemakkelijker in gebruik
  • Ergonomischer: alles om de handeling van de chauffeur te vergemakkelijken
  • Modulair: gemakkelijk in onderhoud en ontworpen om achteraf aan te passen en te upgraden
  • Design: het geheel vormt een modern, efficiënt en harmonieus plaatje